Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Alexandra Grancea

Publicat: luni, 8 Iulie 2019 , ora 14.54

La Filarmonica din Brașov are loc ediția cu numărul 42 a Festivalului Muzicii de Cameră din oraș. Detalii despre seria de evenimente aflăm mai jos de la Alexandra Grancea, responsabila pentru relații publice a instituției.


Este un festival care deja este devenit tradiție la Brașov. Iată că și anul acesta, ajunși la ediția 42, avem artiști invitați de talie internațională. Vorbim despre Cvartetul Enescu din Paris, vorbim despre soliști invitați cum ar fi Omar Masa, Vladimir Mendelson, Alexandru Tomescu - cunoscut în întreaga lume, artiști care vin din Japonia, din Franța, din Polonia, din Italia; vorbim de artiști de la Scala din Milano. Sunt artiști de top care vor veni la Brașov să încânte inimile brașovenilor muzical vorbind într-un festival de amploare, poate cea mai mare sărbătoare culturală a Brașovului cultural-muzical.

Trebuie să spunem că acest eveniment este organizat cu sprijinul și susținerea sau cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, fiind un eveniment de mare amploare și de mare anvergură. Bineînțeles că tot ce înseamnă organizare logistică presupune timp, presupune resurse, presupune efort, dar ne-am mobilizat și iată-ne ajunși la momentul în care putem să deschidem porțile Sălii Patria și să ne bucurăm de acest festival.

Trebuie să mai spunem că acest festival are o istorie foarte veche, fiind poate cel mai longeviv festival de acest fel din Europa, pornit la inițiativa maestrului Ilarion Ionescu-Galați care este și directorul onorific al festivalului. Directorul festivalului este Anton Niculescu, directorul instituției, dumnealui coordonând întreaga activitate a acestei ediții.


Declarație preluată de Petre Fugaciu