Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu Alina Cantacuzino - Institutul Cervantes

Publicat: sâmbătă, 29 Februarie 2020 , ora 12.29

Institutul Cervantes din București a inițiat pe 24 februarie o colaborare inedită cu Universitatea Națională de Muzică București. Lunar, în Sala Auditorium a institutului se va organiza o serie de recitaluri de chitară cu acces gratuit. De unde a pornit această idee?

Este o idee la care ne-am gândit de foarte multă vreme, mai ales ținând cont de experiențele pe care le-am avut în anii anteriori, atunci când, invitând chitariști spanioli ei după aceea au susținut masterclass-uri la Universitatea Națională de Muzică. Am avut o discuție cu domnul Cătălin Ștefănescu Pătrașcu și au primit cu foarte mare bucurie propunerea noastră de a găzdui aceste recitaluri. Iată, primul deja a avut loc în 24 februarie, protagonizat de Iosif Constantinescu și Ovidiu Andrei Pintilie. Urmează în martie un program dedicat majoritar compozitorului cubanez Leo Brouwer, care în luna martie împlinește 81 de ani. Și, după aceea, vom găzdui alte două recitaluri, în aprilie și mai, urmând ca din toamnă să reluăm, dar extinzând zona nu doar în ceea ce privește recitalurile de chitară, ci și alte instrumente.


Ce interpreți sunt invitați în evenimentele viitoare?

Pentru toamnă, aș vrea mai degrabă să vorbesc despre programul de zarzuelas pe care ne gândim să-l prezentăm împreună cu Universitatea Națională de Muzică. Este vorba de un program de înregistrări de zarzuelas produs recent la Teatro de la Zarzuela de la Madrid; vorbesc de înregistrări din ultimii doi ani, care vor fi prezentate în sala Universității Naționale de Muzică. După aceea, avem în vedere prezența grupului Neopercusion din Spania, un grup cu foarte mare tradiție, și lucrări de compozitori spanioli interpretate de studenți ai Universității Naționale de Muzică.

Credit foto: RoZa Zah

Interviu realizat de Maria-Isabela Nica