Cronici Înapoi

AUDIO. FOTO. Recitalul pianistei Alina Azario la Palatul Cotroceni

Publicat: marți, 19 Mai 2015 , ora 9.29

Luni, 18 mai 2015, Radio România Muzical a organizat recitalul interpretei discului de muzică clasică al anului 2014 - pianista Alina Azario - ca parte a campaniei "Votează discul de muzică clasică al anului", derulată pe site-ul www.romania-muzical.ro. Recitalul a avut loc în Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni. Detalii aflăm din materialul realizat de Lucian Haralambie.


"A fost o mare surpriză pentru mine. Nu mă așteptam să câștig acest premiu și-mi amintesc faptul că a fost una din primele vești bune de început de an. Este, de fiecare dată, un moment special când revin acasă, când cânt pentru publicul de-acasă. Pentru mine, și pregătirea concertului și în timpul concertului e un sentiment puțin mai aparte. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia de a cânta în seara aceasta aici, la Palatul Cotroceni. M-am bucurat de primirea călduroasă, de faptul că sala a fost plină."

Declarația pianistei Alina Azario după recitalul susținut ieri seară, în sala Cerchez, a Muzeului Național Cotroceni. Discul ei de debut, ce cuprinde lucrări ale compozitorilor francezi Jean-Philippe Rameau și Claude Debussy, a intrat în competiția organizată de Radio România Muzical "Votează discul de muzică clasică al anului 2014", iar în urma voturilor dumneavoastră, Alina Azario a devenit protagonista albumului câștigător.

"Este o întâlnire extrem de plăcută. Cred că rămâne la aceeași ștachetă pe care dumneaei a ridicat-o de-a lungul timpului. Este, tot timpul, o deosebită plăcere s-o ascultăm."

Programul recitalului de ieri seară a cuprins lucrări incluse pe discul de muzică clasică al anului 2014, 7 preludii de Claude Debussy, alături de Fantezia în re minor de Wolfgang Amadeus Mozart și Sonata op.31 nr.2 în re minor "Furtuna" de Ludwig van Beethoven.

"Mă bucur c-am venit și c-am descoperit-o. Palatul acesta e o bijuterie. Mai potrivit decât muzică clasică, nu știu ce s-ar putea cânta aici."

În sală a fost și Costin Borc, CEO Lafarge România, sponsor al evenimentului:

"Este un recital extraordinar. Nouă - Lafarge România - ne face foarte mare plăcere să sprijinim această inițiativă lăudabilă a Postului Radio România Muzical și aș vrea pe această cale să invit pe toți ascultătorii dumneavoastră să participe la concursul "Discul anului 2015", să asculte Radio România Muzical pentru că, în afară de tracasările de zi cu zi, avem nevoie de cultură, avem nevoie de muzică clasică."

Excelența sa François Saint-Paul, ambasadorul Franței în România a participat la recitalul susținut de protagonista discului de muzică clasică al anului 2014. Iată ce a declarat la finalul serii:

"Sunt foarte bucuros că am asistat la acest concert. Alina Azario a prezentat un program minunat cu piese superbe de Beethoven, Debussy și, la final, o lucrare de Rameau deloc ușoară. Într-adevăr, foarte mult bun gust, stil și eleganță. Am petrecut o seară minunată, de foarte bună calitate."


Campania "Votează discul de muzică clasică al anului" continuă. Vă invităm să votați albumele intrate în concurs în anul 2015, accesând secțiunea dedicată proiectului din cadrul site-ului nostru, românia-muzical.ro.