Cronici Înapoi

AUDIO. 'Ascultă 5 minute de muzică clasică' la Mega Image Crângași

Publicat: joi, 31 Octombrie 2019 , ora 15.07

În intervalul 1-31 octombrie se desfășoară o nouă ediție a proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale". Cu această ocazie, publicul larg poate asculta muzică clasică în hypermarketuri, magazine și malluri.

O importantă parte a oricărui proiect cultural este percepția publicului. Fie că vorbim despre vernisajul unei expoziții sau despre un recital de vioară la metrou, ceea ce unește orice tip de inițiativă culturală este nevoia de a fi validată de public. În acest sens, proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale" este un bun studiu de caz. De-a lungul timpului, reacțiile publicului au marcat succesul ideii - uneori susținând că muzica clasică ar trebui să fie o constantă a acestor spații neconvenționale. Ținând cont de aceste aspecte, iată observațiile celor prezenți joi, 24 octombrie, în magazinul Mega Image de pe Calea Crângași:

"Foarte drăguț! O schimbare! Ieri am observat."

"E ok, e liniștitoare."

"E faină, relaxantă. Mi se pare o idee bună. Te relaxează."

"Interesantă. Chiar merge."

"Foarte ok. O idee foarte bună. Decât radioul comercial, prefer asta."

"Este o muzică potrivită, foarte bună pentru concentrare și te relaxează."

Proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale" surprinde, astfel, normalitatea relației dintre muzica clasică și un astfel de cadru. Seria de audiții în spații neobișnuite continuă până la finalul lunii octombrie.


Reportaj realizat de Petre Fugaciu