ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Arhivă : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |

Reportaje

Reportaj realizat de Lucian Haralambie în 23 martie 2015 într-un magazin Mega Image

Publicat: joi, 22 Octombrie 2015 , ora 10.59
 
Bookmark and ShareUnul dintre cele mai mari magazine de pe bulevardul Magheru la ora de vârf. Forfotă mare, goană de dupa slujba în cautarea celor necesare și... muzică. Proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" derulat de Radio România Muzical a continuat ieri seara în spațiile neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, sedii de firme, dar și librarii sau muzee. Scopul - familiarizarea publicului larg cu muzica clasică.

"Sună bine, te linișteste, te relaxează. Ar fi mai bine săa ne întoarcem la o muzică adevarată. Sa fie melodioasă, sa fie frumoasă! Ne relaxăm și noi, cei care reusim mai greu să ajungem la un spectacol într-o sală de concert. Sau… să spunem lucrurilor pe nume… nu toti oamenii pot sa ajungă acolo din diferite motive… E bine, foarte bine! Mult succes și să ne luptăm pentru muzica adevarată."

"Copiii trebuie educați, adulții - de asemenea. Este mai important decât în sala de concerte, pentru că în felul ăsta puteți populariza peste tot. Și atunci, e mai important să fie peste tot muzica asta. Dați-i bătaie! Faceți lucruri foarte bune! "

"E un loc extrem de potrivit pentru a promova această muzică, e o idee excelentă. E altceva decât muzica pe care o ascultăm de obicei într-un astfel de spațiu, iar muzica clasică nu se poate compara cu altceva."

"Macar așa, în locurile de materialism sălbatic, chiar și în mall-urile cele mari, mi se pare o idee bună. Obișnuieste sufletul cu altceva și poate, într-o zi, n-o să mai alerge atâta dupa nimicurile vietii. Muzica este poate arta cea mai pură, care înalță cel mai bine sufletul. "

Un demers care, iată, se bucură de succes și care din 2014 a devenit și un proiect național în scolile din România, oferindu-le elevilor acces nemijlocit la înregistrări de o mare valoare artistică. Despre proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" ne-a vorbit și unul dintre angajații spatiului comercial vizitat.

"Mi se pare un proiect interesant să avem parte și de câteva minute de muzică clasică. Nu o ascultăm chiar așa de des în viața cotidiană. Cumpărătorii și personalul magazinului au fost la început puțin surprinși, dar au reactionat OK și le-a placut. "