Reportaje

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |

AUDIO. Ascultă 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale - Cora Lujerului

Publicat: luni, 25 Martie 2019 , ora 11.35
 

În intervalul 1-31 martie se desfășoară proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică", ocazie cu care hypermarketuri, magazine și malluri își pot surpinde clienții cu muzică de calitate.

Uvertura operetei "Liliacul" de Johann Strauss-fiul este lucrarea ce a avut un public neașteptat miercuri, 20 martie: în magazinul Cora de pe bulevardul Iuliu Maniu, clienții au fost surprinși de o muzică ce în mod normal nu poate fi asociată cu un hypermarket. Însă în cadrul proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică", organizat de Radio România Muzical, lucrări celebre din repertoriul clasic sunt aduse în spații neconvenționale. În acest fel, publicul larg ia contact cu acestea, iar muzica clasică poartă, pentru câteva minute, un alt înțeles decât cel din sala de concert. Iată observațiile celor prezenți:

"Liniștitor. Adică ne dă o stare de liniște, de bine. Chiar e plăcut și chiar mă întrebam... credeam că se aude de undeva, din zona aceea cu aparate... dar este bine, este chiar plăcut."

"E foarte liniștitor. Nu e zgomotoasă... e mai liniște. Chiar îmi place."

"Foarte bună idee! Super! 5 minute, nu? Trebuie să fie mai mult sau mai des."

"E așa bine penru că este ușor, nu te deranjează... e bine."

"E bine! Te mai relaxează puțin. După o zi de muncă, de stres, te relaxează puțin."

Proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale" surprinde, astfel, naturalețea cu care este acceptată muzica clasică într-un cadru neașteptat de potrivit. Seria de audiții în spații neobișnuite continuă până la finalul lunii martie.

Reportaj realizat de Petre Fugaciu