Ascultă RRM live
Ascultă stream-urile on-demand ale RRM

Calendar - 'Zilele Lipatti'

Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

Liceul de Muzica 'Dinu Lipatti' din Bucuresti

Luni, 15 Noiembrie 2010 , ora 16.14
 

Clădirea din strada Principatele Unite nr. 63 are o istorie colorată și încărcată. A fost mai întâi o unitate militară, apoi liceu ortodox iar în 1954 a devenit gazda Școlii de Muzică nr.1, cea care la rândul său, în 1990, a primit numele de Liceul de Muzică "Dinu Lipatti".

Dacă istoria clădirii nu a fost foarte lină, parcursul liceului, una dintre cele mai importante instituții de învățământ muzical pre-universitar din țară, este la fel de sinuos. De la înființarea sa în anul 1949 și până în momentul în care i s-a alăturat onorant numele lui Dinu Lipatti, drumul străbătut de instituția bucureșteană a beneficiat de prezența unor nume sonore de profesori si elevi, tineri muzicieni care mai târziu și-au fructificat talentul în țară și peste hotare.

În ce măsură s-a dezvoltat fostul Liceu de Artă "George Enescu" după ce a primit titulatura de "Dinu Lipatti", cât de benefică i-a fost această alăturare sonoră și nu în ultimul rând cum se prezintă astăzi din punct de vedere al ofertei educaționale și al proiectelor derulate vom afla de la directorul instituției, domnul Ioan Florian Nemeș.

Ioana Marghita
Arhiva : 2010 |

 

Copyright © 2000 - 2012 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro