Discul de muzică clasică al anului 2015

VIDEO. Anton Bruckner la 'Music box' - 18 mai

5 4 3 2 1

Scor : 3.00 ( 2 voturi)

Un album apărut peste ocean, în 10 februarie 2015, propus de casa Reference Recordings pe coperta căruia citim: Orchestra Simfonică din Pittsburgh, dirijor Manfred Honeck, Simfonia a IV-a de Anton Bruckner.

De fapt, vom asculta un super audio CD produs de o casă de discuri care se mândrește cu rezultatele ei excepționale în ceea ce privește captarea sunetului. Pentru că albume ale casei Reference Recordings au primit mai multe premii Grammy pentru calitatea lor tehnică, cel mai recent, în 2010.

Din punct de vedere muzical, evident că mi-a atras atenția un disc al orchestrei americane din Pittsburgh, care sub bagheta austriacului Manfred Honeck, (director muzical din 2008), a devenit una dintre cele mai bune orchestre de peste ocean.

Am ascultat Orchestra din Pittsburgh live de două ori: prima dată la Dresda, în 2010, când orchestra se afla în primul său turneu european alături de Manfred Honeck, apoi, în 2013, la Festivalul Enescu.

Și de fiecare dată am apreciat înalta calitate muzicală, măiestria tehnică, profesionalismul acestei orchestre care are o istorie de aproape 120 ani. Iar Manfred Honeck a adăugat suplețe și viziunea europeană asupra repertoriului simfonic, rezultatul fiind concerte și discuri apreciate unanim de public și de critică.

Înregistrarea pe care v-o propun a fost realizată în timpul unor concerte live din decembrie 2013. Vom asculta una dintre cele mai iubite și accesibile simfonii de Anton Bruckner - Simfonia a IV-a, numită de Bruckner însuși Romantica. "Cred că această simfonie spune o poveste fantastică" - scrie Manfred Honeck în bookletul CD-ului. " În opinia mea" - continuă el, "acesta este un poem simfonic în haina unei simfonii".

Albumul este inclus în cadrul campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2015 și poate fi ascultat la Radio România Muzical luni, 18 mai, de la ora 19.00 și în reluare duminică, 24 mai, de la ora 13.05.

Cristina Comandașu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu