Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical - membră a noului Grup de Muzică Clasică al Uniunii Europene de Radio (EBU)

Publicat: joi, 25 Aprilie 2024 , ora 0.00
Colega noastră, Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical, a devenit membră a Grupului pentru Muzică Clasică al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) pentru perioada 2024-2026. Noul grup, anunțat în data de 22 aprilie 2024, este prezidat de Gail Henry, producător muzical la RTÉ lyric fm din Irlanda.

Din componența grupului mai fac parte Marco Di Battista de la Radio Vatican, Holger Hettinger - Radiodifuziunea Germană din Berlin, Stéphane Grant - France Musique/Radio France, Jessica Isaacs - BBC Audio Radio 3, Jakob Marstrand - Radiodifuziunea Daneză, Giovanna Natalini - Radio 3 RAI, Dávid Ottmár - Bartók Rádió din Ungaria și Andrea Zschunke - ARD/WDR 3 - Germania.

Grupul pentru Muzică Clasică EBU urmărește să alinieze activitatea radiofonică din zona muzicii clasice la cerințele și dorințele posturilor de radio cu cele mai diverse profiluri, să prezinte spectrul larg de muzică clasică produsă și difuzată de organizațiile de radio din cadrul EBU, inclusiv fondul arhivelor excepționale, să propună și să dezvolte proiecte comune de maxim interes.

Cristina Comandașu activează la Radio România Muzical din 1997, în ultimii 20 de ani ocupând pozițiile de redactor șef și manager. A realizat până în prezent peste 5000 de emisiuni, în cele mai diverse genuri jurnalistice. Este inițiatoarea și coordonatoarea proiectelor "Ascultă 5 minute de muzică clasică", "Votează discul de muzică clasică al anului" și "Moștenitorii României muzicale". Din 2019, Cristina Comandașu este membră în juriul ICMA (International Classical Music Awards).

Ioana Țintea