Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” sărbătorește 75 de ani de activitate, la Ateneul Român

Publicat: duminică, 10 Martie 2024 , ora 0.00

În această seară, 10 martie 2024, de la ora 19.00, Ateneul Român găzduiește concertul aniversar al Colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti", care celebrează în acest an 75 de ani de la înființarea școlii.

Participă Orchestra simfonică a colegiului, dirijată de Andrei Ștefan Racu, Orchestra de suflători, condusă de Marcel Pețanca, și Corul instituției, a cărui dirijoare este Lăcrămioara Ana Pauliuc. Pe scenă vor evolua ca soliști absolvenții liceului - soprana Laura Tătulescu, violonistul Ștefan Aprodu, violoncelistul Cornelius Zirbo, dar și un elev din clasa a III-a - trompetistul Matei Gheorghe.

În program, pagini semnate de Aram Haciaturian, Antonín Dvoűák, Gioachino Rossini, Wolfgang Amadeus Mozart, Constantin Dimitrescu, Piotr Ilici Ceaikovski, Astor Piazzolla, printre alții, alături de o lucrare în primă audiție absolută - "Amintiri" de Valentin Mandric, compusă anume pentru această aniversare.

Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări și concerte ce va avea loc pe parcursul anului, dedicată celebrării Colegiului "Dinu Lipatti".