Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Cristian Măcelaru revine la pupitrul Ochestrei Filarmonicii „George Enescu”

Publicat: vineri, 12 Ianuarie 2024 , ora 0.00

Orchestra Filarmonicii "George Enescu" reia astăzi, 12 ianuarie 2024, programul prezentat ieri seară pe scena Ateneului Român.

În fruntea ansamblului revine Cristian Măcelaru, iar în postură solistică o veți putea urmări pe violonista Sarah Nemțanu în Simfonia spaniolă pentru vioară și orchestră de Edouard Lalo. Din program mai fac parte lucrarea Hydra de Ștefan Stoianovici, prezentată ieri seară în primă audiție absolută și Poemul simfonic "O viață de erou" aparținând creației lui Richard Strauss. Ora de începere este 19:00.

Evenimentul este dedicat memoriei reputatului dirijor George Georgescu, cel care a fost timp de patru decenii în fruntea instituției bucureștene. În pauza concertului va avea loc prezentarea unui disc ce cuprinde înregistrări realizate de Ochestra Filarmonicii cehe dirijată de George Georgescu, produs de Editura Muzicală, și a expoziției de fotografii de arhivă despre viața și cariera dirijorului George Georgescu. Cu această ocazie va vorbi Ioana Rațiu Răileanu, fiica marelui muzician comemorat.

Ioana Țintea