Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Primele evenimente ale anului 2024 la Opera Națională din București

Publicat: joi, 4 Ianuarie 2024 , ora 0.00

Pe scena Operei Naționale din București de desfășoară mâine, 5 ianuarie 2024, spectacolul „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran și scenografia lui Gary McCann.
Din distribuție fac parte soprana Cristina Maria Oltean în rolul „Violetta Valéry”, tenorul Andrei Petre - „Alfredo Germont” și baritonul Vicențiu Țăranu - „Giorgio Germont”, printre alții.
Participă Corul și Orchestra Operei Naționale din București, sub conducerea dirijorului Ciprian Teodorașcu. Ora de începere este 18:30.


Iar sâmbătă, 6 ianuarie 2024, pe aceeași scenă are loc ediția a X-a a Concertului de Anul Nou, un eveniment care va fi dedicat muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, vor evolua „Symphactory Orchestra”, soprana Mădălina Barbu, baritonul Adrian Mărcan și pianistul Horia Mihail. Programul cuprinde Concertul nr. 23 în la major pentru pian și orchestră, dar și uverturi, arii și duete celebre din creația marelui compozitor austriac.
Evenimentul este organizat de Opera Națională din București împreună cu Fundația „Calea Victoriei” și începe la ora 19:00. La acest concert, biletele au fost deja epuizate.

Sarah Natsis