Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertele săptămânii la Sala Radio

Publicat: marți, 16 Ianuarie 2018 , ora 11.14

Mâine, 17 ianuarie 2018, de la ora 19:00, Orchestra de Cameră Radio prezintă, în Studioul "Mihail Jora", un concert în care vor evolua tineri instrumentiști români, câștigători ai ultimelor două ediții ale concursului Drumul spre celebritate.

Vor evolua pe scena Sălii Radio violoncelistul Constantin Borodin (laureat în 2016) și pianista Eva Garet, cea care a uimit juriul și spectatorii în anul 2017. Alături de cei doi laureați va evolua și violonista Mălina Ciobanu, care deține importante premii la nu mai puțin de 45 de concursuri naționale și internaționale, susținând peste 100 de recitaluri și numeroase concerte până la vârsta de doar 18 ani.

La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Ștefan Novak, în prezent dirijor al Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș. În programul concertului se vor regăsi Concertul nr. 23 în La major pentru pian și orchestră și Concertul nr. 5 în La major pentru vioară și orchestră, ambele de Wolfgang Amadeus Mozart, și Variațiuni pe o temă Rococo op. 33 pentru violoncel și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski.

Tot la Sala Radio, de această dată vineri, 19 ianuarie, Nicolae Moldoveanu va dirija concertul de stagiune al Orchestrei Naționale Radio. Programul, prezentat începând cu ora 19:00, include "Dansurile din Galanta" de Zoltan Kodály, Concertul op. 64 în mi minor pentru vioară și orchestră de Felix Mendelssohn - cu Cristina Anghelescu în postură solistică - și Simfonia a III-a op. 97 în Mi bemol major « Renana » de Robert Schumann.

Ambele concerte pot fi ascultate și pe frecvențele Radio România Muzical sau on-line, pe site-ul românia-muzical.ro.

Lucian Haralambie