ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Mircea Gogoncea - înregistrări la invitația Radio România Muzical

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 7 Februarie 2014 , ora 15.04

 Astăzi, 7 februarie și mâine, sâmbătă, 8 februarie 2014, tânărul chitarist Mircea Gogoncea înregistrează la invitația Radio România Muzical în studioul T6 al Radiodifuziunii Române. Înregistrările îl vor reprezenta la concursul New Talent de la Bratislava, cea mai importantă competiție pentru tineri până în 28 ani derulată sub egida Uniunii Europene de Radio.

Programul propus de Mircea Gogoncea cuprinde lucrări semnate de Leo Brouwer, Enrique Granados și Nicolo Paganini. Un material video - jurnal al acestei sesiuni de înregistrări, realizat cu concursul colegilor de la Radio3 net Florian Pittiș, va fi disponibil și pe site-ul Radio România Muzical, începând cu data de 14 februarie.

Mircea Gogoncea este la 22 ani un muzician cu o experiență remarcabilă. A studiat chitara de la vârsta de 4 ani și are un palmares important de premii la concursuri naționale și internaționale de prestigiu. A studiat la Colegiul de Muzică Robert Schumann din Düsseldorf, în prezent desăvârșindu-și educația la Academia Regală de Muzică din Londra.

Echipa Radio România care se ocupă de înregistrările speciale semnate de Mircea Gogoncea este alcătuită din Mihai Stănescu - realizator Radio România Muzical și Andrei Cazan - regizor muzical.

 

La ediția din 2013 a Concursului New Talent, reprezentatul Romaniei, violonistul Răzvan Stoica, de asemenea propus de Radio România Muzical, a obtinut marele premiu fiind primul român care a obținut vreodata această distincție în istoria de 40 de ani a acestei prestigioase competiții.