ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Premiile VIP pe anul 2011

Bookmark and Share
Publicat: marți, 22 Noiembrie 2011 , ora 12.37
Ieri a avut loc, la Opera Naţională Bucureşti, Gala premiilor acordate de Revista VIP pentru anul 2011. Iată categoriile şi laureaţii. Premiul pentru debut in operetă sau muzical - Adriana Vlad. Premiul pentru debut in operă - Veronica Anuşca. Premiul pentru cea mai bună solistă şi pentru cel mai bun solist de operetă sau muzical - Mihaela Marcu şi Florin Budnaru. Cea mai bună solistă şi cel mai bun solist de operă - Carmen Gurban şi Ştefan Ignat.

Premiul pentru scenografie şi design de costume i-a revenit Adrianei Urmuzescu, pentru coregrafie - lui Gigi Căciuleanu, pentru popularitate - Oanei Andra, pentru eleganţă - Monicăi Petrică.

Georgeta Stoleriu a primit premiul pentru sprijinirea tinerelor talente iar Eleonora Enăchescu - premiul pentru educaţie muzicală.

La categoria "producţie de operă" a fost distins Cătălin Ionescu-Arbore, la categoria "regie" - Atila Beres, la categoria "literatură de specialitate" - Viorel Cosma, iar la categoria "critică muzicală" - Daniela Caraman-Fotea.

Cel mai bun spectacol de operă din 2011 a fost desemnat "Lohengrin", producţie a Operei Naţionale Bucureşti in regia lui Cătălin Ionescu-Arbore, iar cel mai bun spectacol de operetă sau muzical - "Rebecca" a Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" regizat de Attila Beres.

Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu" a fost numit "Evenimentul anului" - au primit premiul Ioan Holender, Andras Demeter, preşedinte-director general Radio Romania, Alexandru Lăzărescu, Sorin Oprescu.

Premiul pentru excelenţă in reprezentarea artei lirice romaneşti pe marile scene de operă i-a revenit Ruxandrei Donose, premiul pentru excelenţă - Leontinei Văduva, iar premiul pentru intreaga carieră - maestrului Petre Sbircea.