Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Filarmonica din Craiova prezintă astăzi două evenimente culturale

Publicat: luni, 15 Ianuarie 2024 , ora 0.00

Tot cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Filarmonica „Oltenia” din Craiova prezintă astăzi, 15 ianuarie 2024, două evenimente. 

Începând cu ora 17:30, în sala de festivități a Băncii Naționale a României se desfășoară recitalul intitulat „Rapsodia română”. Ansamblul cameral al filarmonicii, condus de violonistul Cristian Pintilie, va interpreta lucrări semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu și Grigoraș Dinicu, între alții. Concertul se înscrie în proiectul „Serate muzicale în clădiri de patrimoniu”, derulat în Craiova cu rolul de a evidenția arta interpretativă și frumusețea arhitecturală a orașului. 

Iar de la ora 19:00, în sala de concerte a Filarmonicii din Craiova, publicul va putea urmări spectacolul intitulat „Dor de România”. Va fi o călătorie în lumea valorilor românești la care revenim mereu pentru că ele nu se demodează niciodată. Programul cuprinde, printre altele, lucrări de Paul Constantinescu și Vasile Timiș pe versuri de Mihai Eminescu, dar și alte lucrări din repertoriul românesc. Participă Corala Academică dirijată de Bogdan Botezatu, pianista Corina Stănescu, harpista Cristina Muneanu, dar și actrița Daniela Nane.
Sarah Natsis