Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concerte caritabile organizate de Filarmonica din Oradea

Publicat: joi, 22 Decembrie 2022 , ora 0.00
Filarmonica din Oradea organizează mai multe evenimente cu scop caritabil alături de Asociația New Hope, Hospice Emanuel Oradea și Asociația S.O.S. Autism Bihor.
Astăzi, 22 decembrie, de la ora 14.00, în Sinagoga Neologă Sion, violonistul Alexandru Tomescu și violoncelistul Octavian Lup vor susține primul dintre concerte, alături de orchestra simfonică din oraș. Programul cuprinde lucrări de Mozart, Haydn, Piazzolla și Vivaldi.
Tot astăzi, de la ora 19.00, în Sala de concerte „Enescu-Bartók” este programat concertul de stagiune al Filarmonicii orădene, intitulat „Ajun Simfonic”. Flavius Filip va dirija orchestra și corul filarmonicii, alături de care se vor afla Corul de copii al Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, soprana Ancuța Măslină-Pop, tenorii Nicolae Bejan și Robert Bede. Programul cuprinde lucrări specifice sărbătorilor de iarnă din repertoriul românesc și universal.
Concertul „Ajun Simfonic” va fi reluat și mâine, 23 decembrie, de la aceeași oră. Biletele sunt epuizate pentru acest eveniment.
Norela Costea