Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul 'Sonoro Musikland' se deschide la Brașov

Publicat: joi, 21 Iulie 2022 , ora 0.00
În perioada 22-31 iulie 2022, va avea loc cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland. Evenimentul continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal - Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.
În cadrul Festivalului SoNoRo Musikland, concertele se vor desfășura în biserici fortificate săsești, cetăți medievale, case și curți tradiționale care au intrat în circuitul turistic din zona Transilvaniei.
Concertul de deschidere va avea loc vineri, 22 iulie, de la ora 19.00, în Piața Sf. Ioan din Brașov. În program - Ecloga pentru pian și orchestră de Gerald Finzi, Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski și Concertul op. 88 în mi minor pentru clarinet, violă și orchestră de Max Bruch. În compania Orchestrei Filarmonicii din Brașov dirijate de Cristian Oroșanu, vor cânta ca soliști pianista Diana Ketler, violoncelistul Justus Grimm, violistul Răzvan Popovici și clarinetistul Thorsten Johanns.
Larisa Clempuș