ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul Internațional de Operă 'Virginia Zeani' - ziua a VI-a

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 5 Iunie 2019 , ora 0.00

Astăzi, 5 iunie 2019, se încheie cursul de măiestrie oferit de soprana Nelly Miricioiu în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional de Operă "Virginia Zeani", serie desfășurată la Târgu Mureș. Mâine, 6 iunie, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, publicul îi poate urmări pe participanți în recital, alături de soprana Nelly Miricioiu.

A șasea zi a Festivalului Internațional de Operă "Virginia Zeani" continuă cu evenimentul "Opera Italiana", găzduit de Casa De Cultura "Eugen Nicoară" din Reghin. Soprana Brigitta Kele și trei laureați ai concursului "Virginia Zeani" - mezzo-soprana Antonia Cosmina Stancu, baritonul Alexandru Chiriac și tenorul Alin Stoica - vor prezenta un program de arii și ansambluri scrise și interpretate în limba italiană, lucrări dedicate sopranei Virginia Zeani. Concertul va începe la ora 17:00.

Tot în această seară, de la ora 20:00, la Biserca Romano Catolică "Sf. Ioan" din Târgu Mureș, este programat un concert de opera sacră susținut de elevii Clasei de canto, lied, oratoriu și opera "Virginia Zeani " și Corul Liceului de Artă din Târgu Mureș.

Lucian Haralambie