ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Continuă concertele caritabile la Academia de muzică 'Gheorghe Dima'

Bookmark and Share
Publicat: joi, 6 Decembrie 2018 , ora 0.00
Continuă la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca cea de-a doua ediție a Stagiunii de Concerte Educative Dima Tineret. Evenimentele își propun o apropiere a copiilor de universul muzicii printr-o imagine artistică sincretică, reprezentată prin instrumentele muzicale, timbrul vocal, baletul și dansul contemporan, cântece și audiții muzicale, scurte incursiuni în notația muzicală și repertoriul muzicii culte, prezentarea valorilor folclorice autentice și adaptarea artei culte la lumea modernă. Cei care vor intermedia conexiunile copiilor cu lumea muzicii sunt studenții Academiei de Muzica Gheorghe Dima, specializați în interpretare muzicală instrumentală, canto, balet și dans contemporan.
Tematica acestei stagiuni se concentrează pe sărbătoarea Crăciunului, propunându-și să alăture elementele de tradiție și istorie la imaginea pe care copilul modern o proiectează odată cu apariția sărbătorilor de iarnă.
Concertele se desfășoară între 4 și 7 decembrie, între orele 8 și 13, în Studioul de Concerte al Academia de Muzică Gheorghe Dima. Instituția a decis ca banii adunați pe bilete să fie donați Institutului Oncologic Cluj-Napoca, Secția Pediatrie.
Larisa Clempuș