ACUM:
18.00
Planeta jazz
De la swing la stilul anilor 2000, marile nume ale jazzului.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concerte caritabile organizate de Academia de muzică 'Gheorghe Dima'

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 5 Decembrie 2018 , ora 0.00
Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca organizează, în perioada 4-7 decembrie 2018, cea de-a doua ediție a Stagiunii de Concerte Educative Dima Tineret. Evenimentele își propun o apropiere a copiilor de universul muzicii printr-o imagine artistică sincretică, reprezentată prin instrumentele muzicale, timbrul vocal, baletul și dansul contemporan, cântece și audiții muzicale, scurte incursiuni în notația muzicală și repertoriul muzicii culte, prezentarea valorilor folclorice autentice și adaptarea artei culte la lumea modernă. Cei care vor intermedia conexiunile copiilor cu lumea muzicii sunt studenții Academiei de Muzica Gheorghe Dima, specializați în interpretare muzicală instrumentală, canto, balet și dans contemporan.
Tematica acestei stagiuni se concentrează pe sărbătoarea Crăciunului, propunându-și să alăture elementele de tradiție și istorie la imaginea pe care copilul modern o proiectează odată cu apariția sărbătorilor de iarnă.
Concertele se vor desfășura pe parcursul a 3 zile: 4 decembrie, 5 decembrie și 7 decembrie, între orele 8 și 13, în Studioul de Concerte al Academia de Muzică Gheorghe Dima. Instituția a decis ca banii adunați pe bilete să fie donați Institutului Oncologic Cluj-Napoca, Secția Pediatrie.
Larisa Clempuș