ACUM:
19.00
Seara de operă
Marile spectacole ale prezentului, în direct sau înregistrate.
Urmează: 22.00 Grădina de... sunete (R) Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Apoi: 0.00 Nocturn jazz Portrete ale celor mai importanți oameni din jazz.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concursului Național de Interpretare 'Eduard Caudella' - ediția a II-a

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 16 Noiembrie 2018 , ora 0.00

Universitatea Națională de Arte "George Enescu" din Iași organizează în perioada 16 - 17 noiembrie 2018 a II-a ediție a Concursului Național de Interpretare "Eduard Caudella".

Scopul competiției este acela de a sprijini și promova tinerii artiști muzicieni aflați la început de carieră, cât și valorificarea repertoriului românesc, destinat muzicii de cameră și instrumentelor cu rol solistic. Pentru o apreciere mai obiectivă, concursul a fost etapizat, având, astfel, o succesiune trienală, după cum urmează: vioară și corzi grave, pian și canto, instrumente de suflat și percuție. În fiecare an va exista și secțiunea de muzică de cameră. A doua ediție a Concursului Național de Interpretare "Eduard Caudella" este destinată categoriilor pian și canto.

În această seară va avea loc concertul de deschidere - de la ora 17:00, la Sala "Eduard Caudella", Casa Balș. În fața publicului ieșean vor evolua violoniștii Ramona Nazarcu și Mirona Matlinsche, chitaristul Eugen Toboș, soprana Corina Purcărea și duourile alcătuite din pianiștii Ioana Popescu - Helga-Melinda Deac și Ana Boldea - Marius Boldea.

Lucian Haralambie