ACUM:
10.00
Grădina de... sunete
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Laureații Galei Premiilor Operelor Naționale

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 10 Octombrie 2018 , ora 14.59
Marți, 9 octombrie 2018, a avut loc la Opera Națională Română din Iași Gala Premiilor Operelor Naționale. Ediția din acest an a fost dedicată aniversării Centenarului României. Spectacolul a fost transmis în direct de postul nostru de radio și i-a avut invitați speciali pe soprana Patrizia Ciofi și pe tenorul Fabio Armiliato. Și în acest an personalități ale lumii artistice din țară și din străinătate au înmânat premii artiștilor români cu performanțe pe scenele lirice naționale și internaționale.
Juriul acestei ediții i-a avut în componență pe Luminița Arvunescu, muzicolog și realizator de emisiuni la Radio România Muzical, Vivia Săndulescu, conferențiar universitar doctor, critic și istoric de dans, autor și traducător,
Costin Popa, critic muzical, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Horia Andreescu, dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu" din București, profesor universitar doctor la Universitatea Națională de Muzică București și Grigore Constantinescu, muzicolog și critic muzical, profesor universitar doctor la Universitatea Națională de Muzică București.
Laureații actualie ediții au fost basul Cristian Hodrea, baritonul Lucian Petrean, dirijorul Ciprian Teodorașcu, sopranele Brigitta Kele și Cristina Grigoraș, Anastasia Cușnir și Bianca Mărgean, Laura Eftimie, mezzo-soprana Andrada Ioana Roșu-Vaida, baritonul Csaba Șandor și tenorul Răzvan Săraru, soprana Ana-Maria Donose și baritonul Iurie Gîscă.
Irina Cristina Vasilescu