Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneul '100 X Enescu', între 31 august și 8 noiembrie - sub semnul Centenarului

Publicat: marți, 21 August 2018 , ora 0.00
În această toamnă, dirijorul Cristian Lupeș și Bucharest Festival Orchestra, prin Asociația Art Contact, propun publicului o inedită apropiere de creația sonoră românească: turneul național "100 x Enescu", eveniment ce reface celebrul turneu inițiat și derulat anual, cu mai bine de un secol în urmă, de tânărul George Enescu, în scopul stimulării creației muzicale românești.
Aflat sub semnul energiei, vigorii și sensibilității marelui compozitor, turneul național "100 x Enescu" se va desfășura în perioada 31 august – 8 noiembrie la Tescani, Satu Mare, Oradea, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Onești și București. Ideea este aceea de promovare a muzicii contemporane românești sub semnul centenarului Marii Uniri, ca o continuare firească, la 100 de ani distanță, a turneelor pe care marele compozitor le susținea pentru a strânge fonduri și a oferi, an de an, Premiul Național de Compoziție „George Enescu“.
Programul concertelor va cuprinde pagini de Béla Bartók, Liviu Dănceanu și o reinterpretare originală a Octuorului lui George Enescu.
Turneul național "100 x Enescu" va debuta vineri, 31 august, la Conacul Rosetti Tescanu – George Enescu, din Tescani, județul Bacău, iar după un periplu în 7 orașe ale țării, se va încheia, la începutul lunii noiembrie, în București.
Ștefan Costache