Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneul 'Stradivarius' 2018 - la Sala 'Thalia' din Sibiu

Publicat: duminică, 3 Iunie 2018 , ora 0.00
La Sala „Thalia” din Sibiu are loc astăzi, de la ora 19:00, un nou recital din cadrul Turneului Internațional „Stradivarius” susținut de violonistul Alexandru Tomescu și de pianista Angela Drăghicescu. Aflat la cea de-a XI-a ediție, turneul este intitulat, de această dată, „Balada, un secol de muzică” și include 17 concerte în România și o serie de concerte în străinătate.
Programul propus publicului în acest an cuprinde Mica suită de Mihail Jora, Temă cu variațiuni din Sonatina op. 1 de Dinu Lipatti, Legenda, Aubade și Hora Unirii de George Enescu, Siciliana de Constantin Nottara, Serenada de Mircea Chiriac, precum și Habanera din creația lui Dumitru Capoianu, Sonatina de Tiberiu Olah și aranjamentul pentru vioară, pian și cor al Baladei de Ciprian Porumbescu, realizat de Grigore Cudalbu și interpretat cu participarea Corurilor Naționale din programul „Cantus Mundi” și a Corului de Copii Radio.
Turneul „Stradivarius” susține o cauză socială și de interes public - „Sunet pentru sănătatea copiilor”, proiect derulat de organizația neguvernamentală „Life Educational for All”,care se preocupă de dotarea cu audioteci a saloanelor pentru copii din spitalele din țară, dar și cu aparatură electronică tv, dvd player, audioplayer, căști, dvd, cd-uri, cu jocuri, instrumente muzicale pt copii, cărți de desenat și de citit și diverse consumabile.