Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concert SoNoRo Conac la Palatul culturii din Târgu-Mureș

Publicat: miercuri, 16 Mai 2018 , ora 0.00
Astăzi, 16 mai 2018, are loc un nou concert în cadrul celei de-a șasea ediții SoNoRo Conac. Violonistul Francesco Ionașcu, violiștii Christian Naș, Răzvan Popovici, violoncelistul Marcin Sieniawski și membrii Cvartetului Tiberius concertează la Palatul culturii din Târgu-Mureș, de la ora 19.00.
Prima parte a serii se deschide cu Aubade pentru trio de coarde de George Enescu și mai cuprinde Intermezzo pentru vioară, violă și violoncel de Zoltán Kodaly, Baladă și joc pentru două viole de György Ligeti, precum și Lament pentru două viole de Frank Bridge și Trio de coarde în sol major op.9, nr.1 de Ludwig van Beethoven. Iar în partea a doua a concertului muzicienii vor cânta Sextetul op. 36 în sol major de Johannes Brahms.
Seria de concerte se derulează de această dată începând din aprilie și până în septembrie în clădiri de patrimoniu din diverse zone ale României, scopul organizatorilor fiind de a revitaliza și promova moștenirea arhitecturală și culturală locală. Următoarea oprire a artiștilor are loc mâine, 17 mai 2018, la Castelul Mikes din Zăbala, județul Covasna.