ACUM:
19.00
Beethoven - 250 ani de nemurire

Urmează: 20.00 Jazzy hour Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Începe Festivalul internațional studențesc de jazz de la Târgu Mureș

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 9 Mai 2018 , ora 0.00

La Târgu-Mureș începe astăzi, 9 mai 2018, ediția cu numărul 10 a Festivalului internațional studențesc de jazz (International Youth Jazz Competition and Festival). Evenimentul se derulează la clubul Jazz&Blues din localitate, până în data de 13 mai, fiind organizat de Casa de Cultură a Studenților din Târgu Mureș și de Asociația Culturală Partitura, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș.


Programul festivalului este compus din două secțiuni: secțiunea-concurs a tinerilor muzicieni și secțiunea-festival, cu concerte susținute de trupe de jazz profesioniste. La secțiunea-concurs a Festivalului internațional studențesc de jazz pot participa muzicieni sau formații de muzicieni - studenți la o instituție de muzică acreditată de instituțiile țării din care provin, cu vârsta de până la 30 ani. Valoarea totală a premiilor este de 3000 euro.
Evenimentul include și workshopuri, în cadrul cărora muzicienii consacrați invitați își împărtășesc experiența și viziunile proprii cu participanții.
Deschiderea are loc de la ora 18.00 la Clubul Jazz&Blues. Cântă Școala de Rock, formații de jazz ale Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș, precum și trupele Jazz Residence din Olanda și JazzyBIT din Timișoara.

Irina Cristina Vasilescu