ACUM:
21.00
Opera în interpretări de referință
Mari compozitori, mari interpreți.
Urmează: 0.00 Nocturn jazz Portrete ale celor mai importanți oameni din jazz.
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneul 'Pianul călător' - din 9 aprilie

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 6 Aprilie 2018 , ora 0.00

Pianistul Horia Mihail va începe săptămâna viitoare cea de-a opta ediție a Turneului "Pianul călător", organizat de Asociația Culturală "Accendo", The Culture Hub și Pro Contemporania, în coproducție cu Radio România Muzical, Radio România Cultural și Radio România Regional.
Pentru anul 2018, cel al aniversării Centenarului Marii Uniri, Horia Mihail a ales formula unui turneu "Best of", prin care își invită publicul să reasculte celebra Sonată nr. 11 în la major "Alla turca" de Wolfgang Amadeus Mozart, inclusă în turneul 100% Mozart din 2014 sau la fel de celebra "Sonată a lunii" de Ludwig van Beethoven, din turneul anului 2013, dar si o lucrare pe care nu a mai prezentat-o în acest context, "Scene din copilărie" de Robert Schumann. În final, pianistul interpretează, tot în premieră pentru Turneul "Pianul călător", Rapsodia Română nr. 1, în transcriptia pentru pian realizată chiar de George Enescu.

Primul recital va avea loc luni, 9 aprilie 2018, de la ora 19:00, la "Teatrul Ioan Slavici" din Arad, urmând ca "Pianul călător" să își continue itinerarul în orașe precum Oradea, Alba Iulia, Deva, Roman, Suceava sau Tecuci, iar în datele de 25 aprilie și 4 mai să poată fi auzit la Sala Radio, respectiv, la Sala "Teatrelli" din Capitală.

Lucian Haralambie