ACUM:
20.00
Jazzy hour
Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concerte de Anul Nou la Filarmonicile din țară

Bookmark and Share
Publicat: joi, 11 Ianuarie 2018 , ora 0.00
Filarmonicile din țară propun astăzi publicului lor concerte dedicate Noului An 2018. Filarmonica Oltenia din Craiova îl are ca invitat pe dirijorul Walter Attanasi, care aduce în atenție piese celebre aparținând dinastiei Strauss. Ora de începere este 19.
Tot de la ora 19, la Filarmonica din Oradea va avea loc un concert condus de dirijorul Shinya Ozaki, în care soliste vor fi soprana Diana Țugui și Nagy Eva la flaut piccolo. Programul include tot lucrări ce poartă amprenta familiei Strauss, dar și alte opusuri semnate de Franz Lehar, Vincenzo Bellini, Pietro Mascagni și Charles Gounod, printre alții.
De la aceeași oră, la Târgu Mureș se deschide cea de-a doua ediție a Festivalului Muzicii de Divertisment, printr-un concert susținut de filarmonica din localitate, cu program integral vienez. La pupitrul ansamblului se va afla dirijorul Jin Wang.
Iar la Rădăuți va avea loc astăzi, la Casa de Cultură, un Concert de Anul Nou susținut de orchestra Filarmonicii din Botoșani. Invitați sunt dirijorul Daniel Manasi și grupul 'Distinto'. Ora de începere este 19.
Radu Mihalache