Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Violonistul Remus Azoitei, distins cu Premiul 'Oamenii timpului'

Publicat: luni, 19 Decembrie 2016 , ora 0.00
La Iași a avut loc sâmbătă, 17 decembrie 2016, Gala Premiilor "Oamenii timpului". În cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului au fost decernate zece trofee și opt premii speciale. La secțiunea "Arte", premiul i-a revenit violonistului și profesorului Remus Azoiței, datorită prodigioasei activități artistice din cursul anului 2016, an în care a susținut concerte în România, Turcia, Liban, Republica Moldova sau Marea Britanie.
Au mai fost premiați, între alții, scriitorul Mircea Cărtărescu, jurnalistul Paul Radu și preotul Constantin Necula.
Tot în cadrul celei a treia ediții a Galei au fost acordate și premii speciale unor personalități care au atins standardele de excelență ale domeniului în care activează: astfel, au primit premii Orchestra Română de Tineret, filosoful Mihai Șora, actorul Ilie Gheorghe de la Teatrul Național din Craiova, scriitorul Cornel Ungureanu, muzeograful Doina Păuleanu, antreprenorul Valentin Lungu, președintele Astra Film Festival, Dumitru Budrală. Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din Iași a primit, la rândul său, premiul special pentru aniversarea a 200 de ani de la prima reprezentație a unei piese în limba română și 120 de ani de la inaugurarea clădirii.
"Am pornit în această campanie de la identificarea câtorva 'maladii', aș spune, ale sferei publice românești, pe care această campanie încearcă să le rezolve. Una dintre ele este aceea că am uitat să facem un exercițiu de admirație. Spiritul critic e tot mai prost înțeles. Suntem mai degrabă reactivi în raport cu proiectele importante ale celorlalți. Societatea românească în ultimele decenii, în special post revoluționare, a uitat să admire sincer personalitățile cu proiecte deosebite în domeniile lor", a declarat filosoful George Bondor, redactorul șef al Revistei de Cultură "Timpul" și organizatorul Galei "Oamenii Timpului".