Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Gărâna Jazz festival - ziua a II-a

Publicat: vineri, 8 Iulie 2016 , ora 0.00
Gărâna Jazz Festival, ediția a 20-a, are loc anul acesta între 7 și 11 iulie în Poiana Lupului, Hanul La Răscruce și Biserica Catolică din satul Văliug.

”Festivalul a început în urmă cu 20 de ani ca o joacă; un număr de muzicieni originari din Timișoara și-a făcut un concediu acolo. A început să ia amploare odată cu dezvoltarea turistică a zonei, cu ediția a III-a, după care în 2-3 ani spațiul a devenit neîncăpător la hanul unde s-a cântat în primele ediții. S-a mutat în Poiana Lupului, la intrarea în sat, într-un spațiu mare și generos și a crescut de la an la an. Și, iată, am ajuns la 20 de ani și la renumele unui festival de notorietate europeană.”, a declarat organizatorul Marius Giurea într-un interviu acordat Anei Diaconu pentru Radio România Muzical.

Astăzi, 8 iulie, de la ora 14.00, Hanul La Răscruce găzduiește concertul susținut de Sebastian Spanache Trio și Emil Bîzgă Quartet, iar de la ora 19.00, în Poiana Lupului pot fi ascultați Wojtek Mazolewski Quintet, Kari Ikonen Trio și cvartetul Eyot.