ACUM:
21.00
Opera în interpretări de referință
Mari compozitori, mari interpreți.
Urmează: 0.00 Nocturn jazz Un ambiet jazzy pentru nopți senine.
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Masterclass de Cânt Bizantin la Iași - la final

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 8 Iulie 2016 , ora 0.00
La Iași se încheie astăzi cea de-a IX-a ediție a Masterclass-ului de Cânt Bizantin organizat de Asociația Culturală "Byzantion" și Universitatea de Arte "George Enescu" din localitate, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Primăria Municipiului Iași. Ediția îmbină atmosfera de sărbătoare a unui festival prin serile dedicate concertelor, slujbelor și întâlnirilor interactive cu cea a unui atelier de lucru, prin diferite cursuri practice susținute, între alții, de Ansamblu Mare și Ansamblu Feminin, cursuri de intonație și intervalică, tehnică de canto și instrument.

Invitatul special este Panagiotis Neochoritis, locțiitor al arhontelui protopsalt al Patriarhiei de Constantinopol. Acesta va asigura cursurile de instruire în interpretarea artei psaltice prin metode interactive, cu ajutorul echipei de interpreți din cadrul Asociației Culturale "Roman Melodul" din Salonic.

La finalul acestei ultime zile de cursuri are loc, de la ora 19.30, în Catedrala Mitropolitană din Iași, un concert de muzică bizantină susținut de corul participanților, condus de Adrian Sîrbu și de Corul Byzantion din Iași, alături de invitați speciali: Arhidiacon Constantin Hurjui, prof. Liviu Cruceru, Psalt Maxim Câmpeanu și Corul Mini Byzantion.