ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Continuă Masterclass-ul de Cânt Bizantin la Iași

Bookmark and Share
Publicat: joi, 7 Iulie 2016 , ora 0.00

La Iași se desfășoară până în 8 iulie 2016 cea de-a IX-a ediție a Masterclass-ului de Cânt Bizantin organizat de Asociația Culturală "Byzantion" și Universitatea de Arte "George Enescu" din localitate, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Primăria Municipiului Iași. Ediția îmbină atmosfera de sărbătoare a unui festival prin serile dedicate concertelor, slujbelor și întâlnirilor interactive cu cea a unui atelier de lucru, prin diferite cursuri practice susținute, între alții, de Ansamblu Mare și Ansamblu Feminin, cursuri de intonație și intervalică, tehnică de canto și instrument.

Invitatul special este Panagiotis Neochoritis, locțiitor al arhontelui protopsalt al Patriarhiei de Constantinopol. Acesta va asigura cursurile de instruire în interpretarea artei psaltice prin metode interactive, cu ajutorul echipei de interpreți din cadrul Asociației Culturale "Roman Melodul" din Salonic.

Concertul extraordinar de muzică bizantină din 8 iulie, programat pentru ora 19:30, va încheia aceast masterclass. La Catedrala Mitropolitană din Iași vor evolua Corul participanților, condus de Adrian Sîrbu, Corul Byzantion și Ansamblul Corul Byzantion.