Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Penultimul eveniment din Stagiunea Europa la Craiova

Publicat: joi, 19 Mai 2016 , ora 0.00

Începând cu 23 octombrie 2015, la Filarmonica din Craiova au fost programate, în cadrul "Stagiunii Europa", 28 de concerte dedicate statelor membre ale Uniunii Europene, având ca artiști invitați 28 de dirijori și 31 de soliști. Pe lângă concerte, au fost prezentate expoziții de artă, au avut loc lansări de carte, precum și numeroase alte activități culturale cu finalitate instructiv-educativă adresate copiilor și tinerilor. Această ultimă săptămână din Stagiunea Europa este dedicată Franței, înscriind în seria "Convorbiri muzicale" prezența pianistei Julie Alcaraz, studentă la Conservatorul Național Superior de Muzică și Dans din Paris.

Astăzi, 19 mai 2016, va avea loc o întâlnire din seria "Muzicienii se prezintă". Publicul va dialoga cu artiștii francezi care vor urca pe scenă ziua următoare.

Stagiunea Europa se va încheia mâine, 20 mai, când, de la ora 19.00, vor putea fi ascultați, sub bagheta lui Alain Paris, soprana Isabele Calls, mezzo-soprana Severine Maquaire, tenorul David Tricou și baritonul Jean-Gabriel Saint-Martin. Ei vor interpreta, în finalul concertului, alături de Orchestra și Corul Filarmonicii craiovene, Simfonia a IX-a în re minor de Ludwig van Beethoven. Programul include, de asemenea, lucrarea lui Pascal Zavaro, "Bătălia de la San Romano", în primă audiție la Craiova și "Dans macabru" de Camille Saint-Saëns.

Concertul de vineri va fi transmis în direct pe site-ul nostru, iar invitații lui Constantin Secară pentru prezentarea concertului sunt colega noastră Liliana Staicu - manager Radio România Muzical și Vlad Drăgulescu - managerul Filarmonicii din Craiova.