Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Muzicieni germani la Filarmonica Sibiu

Publicat: joi, 24 Martie 2016 , ora 0.00
Astăzi, 24 martie 2016, la Filarmonica din Sibiu, Orchestra instituției va concerta sub bagheta dirijorului german Walter Hilgers și având-o solistă pe pianista Heidemarie Wiesner, tot din Germania. Cele două lucrări din programul găzduit de la ora 19.00 de Sala Thalia sunt semnate și ele de autori germani: Concertul nr.4 în Sol majorpentru pian și orchestră din creația lui Ludwig van Beethoven și Simfonia a 4-a în mi minor de Johannes Brahms.
Walter Hilgers este recunoscut nu doar ca dirijor, ci și ca interpret și profesor - cântă la tubă, instrument pe care îl predă din 1995 laUniversitatea de Muzică Franz Liszt din Weimar. Walter Hilgers a activat anterior în țara noastră ca dirijor principal invitat al Orchestrei Filarmonicii Banatul din Timișoara.
Pianista germană Heidemarie Wiesner a studiat la Leipzig și Amsterdam și s-a stabilit din 1998 la Milano. Pe lângă cariera solistică și de interpret de muzică de cameră, a fost director artistic al stagiunii camerale a institutului cultural Giogrio Cini de la Ferrara și promotor al forumului cultural ArtSalon de la Milano, un proiect care promovează sincretismul artelor.