Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

'Amadeus - Gottlieb' - la Opera Brașov

Publicat: duminică, 21 Februarie 2016 , ora 0.00

Opera din Brașov invită publicul astăzi, 21 februarie 2016, de la ora 18:30, la un al doilea spectacol "Amadeus - Gottlieb" după premiera de ieri, spectacol după Peter Shaffer și Scrisorile lui Mozart. "Amadeus - Gottlieb" este o piesă de teatru devenită binecunoscută, după care s-a realizat, în 1984, și pelicula "Amadeus" în regia lui Milos Forman, câștigătoare a numeroase premii Oscar.

Spectacolul îmbină teatrul cu selecțiuni din lucrările lui Wolfgang Amademus Mozart - "Nunta lui Figaro", "Răpirea din Serai", "Don Giovanni", Concertul nr. 21 pentru pian și orchestră, Recviemul - dar și din Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi, care subliniază punctele-cheie în desfășurarea piesei.

Spectacolul este realizat cu participarea actorilor Marius Bodochi, în rolul Salieri și a lui Răzvan Oprea - Mozart. Montarea de la Opera Brașov este semnată de regizorul Marcel Țop iar scenografia aparține Rodicăi Garștea. Dirijor va fi Ciprian Teodorașcu, iar la pian se va afla Ovidiu Mezei. Își dau concursul soliștii Operei din Brașov: Valentina Mărgăraș, Asineta Răducan, Mihai Irimia, Lorand Cristian, dar și Filip Panait, precum și Cvartetul "Gaudeamus" al Filarmonicii Brașov.