ACUM:
22.00
Grădina de sunete (R)
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă
Urmează: 0.00 Grădina de sunete (R) Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă
Apoi: 0.30 Nocturn jazz Un ambiet jazzy pentru nopți senine.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Lucrări din repertoriul german și american la Oradea

Bookmark and Share
Publicat: joi, 21 Ianuarie 2016 , ora 0.00
La Filarmonica din Oradea, Jozsef Horvát dirijează astăzi, 21 ianuarie 2016, un program cu lucrări de Johannes Brahms și George Whitefield Chadwick. Violonistul Kosztándi István și violoncelistul Kostyák Elöd vor interpreta Dublul concert în la minor pentru vioară, violoncel și orchestră de Johannes Brahms.
Kosztándi István a studiat vioara la Cluj-Napoca și, pe lângă activitatea interpretativă este, din 2003, profesor de muzică de cameră la Conservatorul de Muzică din cadrul Universității din Szeged și, de asemenea, director artistic și concert-maistru al Orchestrei de Cameră a Universității și al Orchestrei de Cameră Szeged. Iar violoncelistul Kostyák Elöd a studiat la Cluj și București și activează în prezent ca șef partidă la Opera Maghiară din Cluj. Cântă pe un violoncel construit de Christian Neubauer în anul 1835, restaurat în anul 2008.
În partea a doua a concertului desfășurat astăzi, de la ora 19,00, la Filarmonica din Oradea, publicul va putea audia Simfonia a III-a în Fa major de George Whitefield Chadwick - compozitor american care a trăit în cea de-a doua jumătate a secolului a- XIX-lea - începutul secolului XX, reprezentant al generației care l-a precedat pe Charles Ives. Simfonia a fost compusă în 1894 și dedicată violonistului și dirijorului Theodore Thomas.