Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Trei concerte de Crăciun - la Brașov

Publicat: vineri, 20 Decembrie 2013 , ora 15.30

Un nou Concert de Crăciun astăzi, 20 decembrie 2013, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii din Brașov, sub conducerea lui Constantin Martinez Ortis din Spania. Programul cuprinde lucrări celebre dedicate acestei sărbători iar invitată este vocalista Anca Pârlea. Concertul are loc de la ora 19,00.
Și tot la Brașov, la Biserica Neagră, peste 150 de colindători își așteaptă publicul începând cu ora 18.00. Pentru al doilea an consecutiv, Biserica Evanghelică din România - Parohia Brașov și Fundația Forum ARTE, au derulat un proiect educațional-muzical prin care copiii au avut ocazia să cunoască tradiția colindului din diferite zone geografice. Rezultatul va fi concertul de la Biserica Neagră, în care elevi de la Liceul Teoretic "Johannes Honterus", Colegiul "Emil Racoviță", Colegiul "Grigore Antipa", Liceul de Muzică "Tudor Ciortea" și Liceul de Arte "Plugor Sándor" din Sfântu Gheorghe vor cânta împreună cu ansamblurile Bisericii Negre: Corul Bach, Canzonetta și Corul de Tineret Bach. Dirijorul Steffen Schlandt.
Iar la Opera din Brașov este programat tot astăzi, 20 decembrie 2013 un spectacol de Crăciun, cu Ozana Barabancea, Adrian Daminescu, Ana Donose, Trupa de cabaret Rising Sun și Corul de copii Unison în calitate de invitați. Conducerea muzicală va fi asigurată de Traian Ichim iar ora de începere este 18.30. Spectacolul va fi reluat și mâine, 21 decembrie 2013.