Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Ultima zi a Finalei Concursului 'Chopin' - live online

Publicat: marți, 20 Octombrie 2015 , ora 0.00

Astăzi, 20 octombrie 2015, evoluează în ultimul act al prestigiosului Concurs Internațional "Frédéric Chopin", desfășurat în Sala Mare a Filarmonicii din Varșovia, pianiștii Charles Richard-Hamelin (Canada), Dmitry Shishkin (Russia) și Yike Tony Yang (Canada). Cei 3 completează lista celor mai buni 10 dintre cei 80 de muzicieni admiși în competiție, din 20 de țări.

Din juriu fac parte, între alții, patru dintre câștigătorii trecutelor ediții: Martha Argerich (în 1965), Yundi Li (2000), Adam Harasiewicz (în 1955) și Garrick Ohlson - 1970. Alături de ei - Dmitri Alexeev, Philippe Entremont și Nelson Goerner, între alții.

Câștigătorul de anul acesta va intra în posesia Medaliei de Aur și a 30 000 de euro, poziția I fiind însoțită de numeroase propuneri pentru apariții în concerte. Casa "Deutsche Grammophon" va lansa, apoi, pe 6 noiembrie, un album ce se vrea o oglindă a întregii ediții.

Concursul este transmis live, pe site-ul său, în condiții de super-înaltă definiție audio - grație unei tehnologii inovatoare, ce însemnă o rezoluție de 24 de biți pe secundă, la o frecvență de 96 KHz. Competiția poate fi urmărită, de asemenea, on-line și pe contul de pe youtube al concursului, de la ora 18:00 - ora Poloniei, ora 19, a României.