Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Tragicele evenimente din 11 septembrie 2001 - subiectul unei opere ce va avea premiera la Opera Națională Engleză

Publicat: marți, 31 Martie 2015 , ora 17.18

Tragicele evenimente din America zilei de 11 septembrie 2001 reprezintă subiectul unei opere care va avea premiera absolută la Opera Națională Engleză, în 11 aprilie 2015. Este vorba despre "Between worlds" ("Între lumi"), creația de debut în acest gen a autoarei engleze Tansy Davies, pe un libret al poetului Nick Drake. Tansy Davies vorbește despre recenta sa realizare ca despre o "dramă spirituală și poetică, bazată pe ceea ce s-a întâmplat în 11 septembrie dar cu deschidere către o panoramă universală a modului uman de a fi în situații extreme."; o lucrare despre "curaj, durere, iubire și vindecare".

Subiectul urmărește povestea a șase personaje aflate pe acoperișul unuia dintre turnurile gemene ale complexului World Trade Center din New York. "Between worlds" reunește 35 de soliști și un cor amplu, durează aproximativ 75 de minute fiind gândită să fie prezentată fără pauză. Este a treia premieră a unui tânăr autor britanic în ultimii doi ani de activitate a Operei Naționale Engleze.

Montarea este semnată de regizoarea Deborah Warner iar conducerea muzicală a premierei de la Barbican va fi asigurată de Gerry Cornelius.

Ștefan Costache