Acum: 13.05
Polifonii • Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit.
Urmează: 15.25
Promo • Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

 

Apoi: 15.29
Promo RRM • Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

 


Infobuletin Muzical

Astăzi : 2017-06-27

Știri muzicale din Bucuresti

Concertul în aer liber de la Waldbuhne live, la UNMB


Bookmark and Share

Institutul Goethe și Universitatea Națională de Muzică din București propun sâmbătă, 1 iulie 2017, o nouă transmisiune directă de la Berlin. Orchestra Simfonică a Filarmonicii din orașul amintit va susține ultimul concert din actuala stagiune sub bagheta dirijorului Gustavo Dudamel. În program figurează Simfonia a III-a op. 97 "Renana" de Robert Schumann și selecțiuni din tetralogia "Inelul Nibelungului" de Richard Wagner. Evenimentul se desfășoară la "Berliner Waldbühne", celebrul amifiteatru care găzduiește concertele în aer liber ale Filarmonicii din Berlin, iar proiecția din Sala de Operă a Universității Naționale de Muzică din București, va avea loc de la ora 21,15, intrarea publicului fiind liberă.
 

Muzeul Național 'G. Enescu' prezintă o conferință si un recital dedicate lui George Enescu


Bookmark and Share

Astăzi, 27 iunie 2017, de la ora 18,00, Muzeul Național "George Enescu" organizează, la sediul său din Aula Palatului Cantacuzino, conferința cu titlul "Receptarea lui George Enescu în contemporaneitate" susținută de muzicologii Valentina Sandu-Dediu, Antigona Rădulescu, Florinela Popa și Nicolae Gheorghiță. Conferința va fi urmată de un recital propus de violoncelistul Dan Cavassi și pianistul Viniciu Moroianu. În program - Toccata din Suita nr. 2 op. 10 în Re major și Sonata op. 26 nr. 2 pentru violoncel și pian de George Enescu.
 

Calendarul muzical al zilei - 27 iunie 2017


Bookmark and Share

 • Au trecut 124 de ani de la nașterea sopranei italiene Toti Dal Monte (27 iunie 1893 - 26 ianuarie 1975)
 • Compozitorul Liviu Rusu s-a născut acum 109 ani (27 iunie 1908 - 13 octombrie 1991)
 • Se împlinesc 85 de ani de la nașterea sopranei americane Anna Moffo (27 iunie 1932 - 9 martie 2006)
 • Pianistul Eugen Ciceu ar fi împlinit astăzi 77 de ani (27 iunie 1940 - 5 decembrie 1997)
 • Comemorăm 42 de ani de la trecerea în neființă a dirijorului și compozitorului austriac Robert Stolz (28 august 1880 - 27 iunie
 • Se împlinesc 24 de ani de la moartea baritonului Octav Enigărescu (13 iulie 1924 - 27 iunie 1993)
 • 9 ani au trecut de la dispariția pianistului american Leonard Pennario (9 iulie 1924 - 27 iunie 2008)

 •  

  Știri muzicale din țară

  Final de turneu, la Timișoara, pentru Orchestra Română de Tineret


  Bookmark and Share

  Orchestra Română de Tineret închide astăzi, 27 iunie 2017, turneul național susținut, din 25 iunie, la București, Sibiu și Timișoara, sub bagheta lui Cristian Măcelaru, binecunoscut dirijor român cu o strălucită carieră internațională. Solist: violonistul Marc Bouchkov.
  Programul turneului are în centru două lucrări ale repertoriului universal: Concertul op. 64 în mi minor pentru vioară și orchestră de Felix Mendelssohn și Simfonia a XI-a în sol minor de Dmitri Șostakovici.
  După concertele de la Ateneul Român și de la Sala Thalia din Sibiu, astăzi, 27 iunie, Orchestra Română de Tineret evoluează la Sala Capitol din Timișoara, într-un concert organizat în colaborare cu Filarmonica "Banatul". Ora de începere: 19,00.

   

  Chitaristul Costin Soare cântă la Ploiesti, în turneul 'De la Bach la Beatles'


  Bookmark and Share

  Chitaristul Costin Soare susține astăzi, 27 iunie 2017, un nou recital din cadrul turneului "De la Bach la Beatles", un proiect al Asociației Culturale Kitharalogos. Publicul prezent de la ora 18,00, la Muzeul de Artă din Ploiești, va asculta Suita BWV 995 în la minor de Johann Sebastian Bach, dar și piese din repertoriul formației "Beatles". Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
  Turneul va continua cu recitaluri la Buzău și Craiova, finalul turneului fiind programat în 1 iulie, la Institutul Cervantes din Capitală.
   

  Dhafer Youssef concertează în festivalul 'Jazz in the Park'


  Bookmark and Share

  Celebrul muzician de jazz Dhafer Youssef concertează astăzi, 27 iunie 2017, de la ora 20,00, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Dhafer Youssef este un unul dintre cei mai apreciați interpreți de jazz cu influențe arabe. A fost premiat la BBC World Music Awards în 2003 și în 2006 și a vândut peste 50.000 de albume; a urcat pe scenele marilor festivaluri de jazz din lume și a colaborat cu artiști precum Paolo Fresu, Omar Sosa sau Tigran Hamasyan.
  Concertul lui Dhafer Youssef de la Cluj-Napoca face parte din festivalul "Jazz in the Park" derulat în perioada 26 iunie-2 iulie 2017.
   

  Actualitatea internațională

  Baritonul George Petean cântă la Opera Regală din Londra


  Bookmark and Share

  Baritonul George Petean evoluează astăzi, 27 iunie 2017, pe scena Operei Regale din Londra, în spectacolul "Traviata" de Giuseppe Verdi. Împreună cu celebrul artist român, care interpretează rolul "Georgio Germont", pe scenă se vor mai afla, ca soliști, soprana Corinne Winters și tenorul Atalla Ayan. Regia este semnată de Richard Eyre, iar conducerea muzicală - de Maurizio Benini. Următoarele reprezentații cu George Petean în distribuția spectacolului "Traviata" de la Londra, vor avea loc în datele de 30 iunie și 4 iulie 2017.

  Baritonul George Petean a fost anunțat printre artiștii nimonalizați la Premiile Helpmann, ediția a 17-a, la categoria "Cel mai bun interpret de operă", pentru rolul "Simon Boccanegra" în spectacolul cu același titlu de Giuseppe Verdi, prezentat pe scena Operei din Sydney. La aceeași secțiune mai sunt nominalizați baritonii Christopher Purves, Michael Honeyman și tenorul Yonghoon Lee. Ceremonia de acordare a premiilor va avea loc în 24 iulie 2017, la Teatrul Capitol din Sydney.