ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Arpeggio (R) Beethoven & more pentru două ore.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Înapoi la: pagina principală

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2020-08-14

Știri muzicale din Bucuresti

Spectacole în curtea Operei Comice pentru Copii din București
Bookmark and Share
Astăzi, 14 august 2020, spectacolele propuse de Opera Comică pentru Copii încep la ora 18,00. Părinții îi pot aduce pe cei mici în curtea instituției, unde aceștia pot beneficia de un „Pașaport de vacanță”: timp de aproape patru ore, vor avea parte de ateliere creative și de alte activități-surpriză. Iar de la ora 20:30 are loc spectacolul „Scufița roșie”, regizat de Andreea Soare. Evenimentele de weekend continuă mâine, 15 august, tot în curtea Operei Comice.
 
Calendarul muzical al zilei - 14 august 2020
Bookmark and Share

  • 1910 S-a născut compozitorul francez Pierre Schaeffer (decedat 19.08.1995) 110 ani
  • 1924 Aniversarea dirijorului francez Georges Prêtre 96 ani
  • 1934 Aniversarea tenorului român Ion Buzea 86 ani
  • 1960 Aniversarea sopranei engleză Sarah Brightman 60 ani
  • 1981 Comemorarea dirijorului austriac Karl Böhm 39 ani
  • 1996 Comemorarea dirijorului român Sergiu Celibidache 24 ani

 


 

Știri muzicale din țară

Nou recital susținut de soliștii Orchestrelor de Tineret la Sinaia
Bookmark and Share
La Casinoul din Sinaia are loc astăzi un nou recital în aer liber sub egida Festivalului Internațional "Enescu și muzica lumii". Violonistul Valentin Șerban, violonceliștii Jan Sekaci, Cornelius Zirbo și Ștefan Cazacu, împreună cu pianistul Iulian Ochescu sunt cei care pot fi ascultați de public. Începând cu ora 19, vor interpreta lucrări semnate de Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Robert Schumann și David Popper.
 
Tangouri de Astor Piazzolla pe esplanda Sălii Thalia din Sibiu
Bookmark and Share
Esplanada Sălii Thalia din Sibiu găzduiește astăzi, 14 august 2020, un recital ce se desfășoară de la ora 21. Violonista Oana Spânu-Vișenescu, clarinetistul Emil Vișenescu și pianista Diana Spânu-Dănilă - membrii ai „Trioului Mozaic” - împreună cu invitatul serii, acordeonistul Fernando Mihalache, vor oferi publicului sibian tangouri celebre semnate de Astor Piazzolla. Accesul la recital se face în conformitate cu reglementările în vigoare. Următorul eveniment organizat de Filarmonica de Stat din Sibiu are loc mâine, 15 august.
 
„Beethoven forever” în Piața Mare din Sibiu
Bookmark and Share
Ediția a X-a a Festivalului „Classics for pleasure” de la Sibiu continuă și astăzi, 14 august 2020. Seria de evenimente, organizată de Asociația „Elite Art Club UNESCO”, marchează atât cel de-al zecelea an de existență a festivalului, cât și 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven. Din acest motiv, programul seri îi este dedicat compozitorului clasic. Sub titlul „Beethoven forever”, în Piața Mare din Sibiu vor concerta membri ai Orchestrei Filarmonicii de Stat din localitate, cu Gheorghe Costin la pupitrul dirijoral. Solistă va fi Mădălina Pașol. Concertul începe la ora 20,00.
 
„Gala Tinerilor Muzicieni” la Timișoara
Bookmark and Share
Începând cu ora 20,00, în Grădina de vară „Capitol” din Timișoara se desfășoară „Gala Tinerilor Muzicieni”. Recitalul din această seară este susținut de participanți la cursurile de măiestrie organizate de Romanian Chamber Orchestra. Nouă tineri în plină afirmare vor interpreta lucrări semnate de Eugène Ysaÿe, Maurice Ravel, Max Bruch, Robert Schumann, Henri Vieuxtemps sau Camille Saint-Saëns. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare, care se poate face gratuit, pe site-ul romanianchamberorchestra.ro.
 
Luminitza Petre propune un recital alături de tineri muzicieni
Bookmark and Share
„De pe marile scene ale lumii... în grădina de la Păulești” este titlul recitalului pe care violonista și dirijoarea Luminitza Petre îl propune duminică, 16 august. Evenimentul va avea loc în grădina sa de la Păulești, iar alături de Luminitza Petre vor fi violonistul Valentin Șerban, concert-maestru al Orchestrei Române de Tineret și membru al orchestrei „Les Dissonances” din Paris, împreună cu pianistul Alexandru Tănase, distins cu Premiul I de Excelență al Concursurilor Colegiului "George Enescu" București. În program sunt anunțate lucrări semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Liszt, Vittorio Monti sau Manuel de Falla, printre alte surprize muzicale.
 
„Seară românească” propusă de Opera Română din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
Ca parte a programului artistic „Opera Summer Hub” are loc astăzi, 14 august 2020, la Cluj-Napoca, un recital sub titlul „Opera à la Carte: Seară românească”, propus de Opera Națională Română din localitate. Pe terasa „Londoner”, începând cu ora 20,00, vor putea fi ascultați soprana Irina Săndulescu, tenorul Sorin Lupu și baritonul Samuel Barani. Alături de aceștia vor fi violonistul Rareș Munthiu și pianista Adela Sabău. Programul serii este alcătuit din partiturile unor apreciați compozitori români.
 

Actualitatea internațională