ACUM:
18.00
Jazzy hour cu Berti Barbera (R)

Urmează: 19.00 Concertele Radio România Muzical
Apoi: 20.45 Seara de operă Marile spectacole ale prezentului, în direct sau înregistrate.

Înapoi la: pagina principală

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2020-01-18

Știri muzicale din Bucuresti

Concert de Gală la Ateneul Român susținut de Camerata Regală și Corul Regal
Bookmark and Share
Sâmbătă, 18 ianuarie, la Ateneul Român, Camerata Regală și Corul Regal vor susține un concert de gală dedicat aniversării a trei decenii de la venirea în țară a Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.
Concertul va fi dirijat de Tiberiu Soare, iar invitați în postură solistică sunt sopranele Nelly Miricioiu și Valentina Naforniță, pianista Alexandra Dariescu, violonistul Remus Azoiței și tenorul Teodor Ilincăi.
Concertul se va deschide cu Imnul Regal, extras din Poema română de George Enescu și va continua cu fragmente din opusuri semnate de Wolfgang Amadus Mozart, Franz Léhar, Gaetano Donizetti, Camille Saint-Saëns, Georg Friederich Haendel și alții.
Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical, începând cu ora 19.00.
 
Trei producții muzicale la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Astăzi, 18 ianuarie, Opera Comică pentru Copii din capitală prezintă cinci spectacole. Începând cu ora 10.00, cei mici sunt așteptați în Sala Mozart, pentru a urmări spectacolul 'Colombina se întoarce', adaptare după opera 'Livietta și pungașul' de Giovanni Batista Pergolesi. De la aceeași oră, 10.00, Sala UnderGrant găzduiește spectacolul 'Punguța cu doi bani', bazat pe celebra poveste a lui Ion Creangă, care va fi reluat în aceeași zi, de la ora 17.00. Seria de evenimente se va încheia cu spectacolul 'Hapciu în Re major', adaptat după opereta 'Mam'zelle Nitouche' de Florimond Ronger Hervé, ce poate fi urmărit la Sala Mare, de la ora 11.00 și 17.00.
 
Recital 'Opera la matineu. Cafea și muzică' la Opera Națională București
Bookmark and Share
În foaierul Operei Naționale București are loc astăzi, 18 ianuarie, de la ora 11.00, recitalul 'Opera la matineu. Cafea și muzică'. Recitalul va cuprinde arii celebre din spectacolele aflate în repertoriul curent al Operei Naționale București. Printre soliștii participanți se numără Mădălina Barbu, Veronica Anușca, Zsuzsana Cerveni, Adrian Dumitru și Cristina Maria Oltean. La pian va acompania Ioana Maxim.
Conceptul regizoral îi aparține lui Alexandru Nagy.
 

Știri muzicale din țară

Actualitatea internațională

Violoncelistul Andrei Ioniță pe scena Laeiszhalle din Hamburg
Bookmark and Share
Violoncelistul Andrei Ioniță, câștigător al Concursului Internațional "Piotr Ilici Ceaikovski" de la Moscova, va fi duminică, 19 ianuarie, solistul concertului simfonic susținut la Sala Mare a complexului "Laeiszhalle" din Hamburg. Alături de Orchestra Simfonică din Hamburg, dirijată de Roland Kluttig, va interpreta Concertul în La major de Carl Philipp Emanuel Bach. Programul va fi completat de Simfonia nr. 25 de Wolfgang Amadeus Mozart, Simfonia nr. 5 'Hamburg' de Carl Philipp Emanuel Bach și Simfonia nr. 2 de Kurt Weill.
În stagiunea 2019-2020, Andrei Ioniță are statutul de artist-în-rezidență al Orchestrei Simfonice din Hamburg.
 
Christian Badea dirijează spectacolul 'Carmen' la Opera din Sydney
Bookmark and Share
Dirijorul Christian Badea conduce spectacolul 'Carmen' de Georges Bizet prezentat astăzi, 18 ianuarie, de Opera Națională din Sydney pe scena Teatrului 'Joan Sutherland'. Din distribuție fac parte mezzosoprana Veronica Simeoni, tenorul Roberto Aronica, bas-baritonul Łukasz Golinski, soprana Claudia Pavone. Din data de 4 martie, interpreta rolului titular în această montare va fi o româncă - mezzosoprana Carmen Topciu. Dirijorul Christian Badea se va afla la conducerea orchestrei pentru această producție până la data de 22 februarie.
 
Cvartetul 'Danel' pe scena Sălii Arsenal din Metz
Bookmark and Share
Cvartetul 'Danel', alcătuit din violoniștii Marc Danel și Gilles Millet, violistul Vlad Bogdănaș și violoncelistul Yovan Markovitch concertează astăzi, 18 ianuarie, la Sala Arsenal din Metz, Franța. Cei patru muzicieni vor interpreta opusuri de Mieczysław Weinberg, Ludwig van Beethoven și Dmitri Șostakovici.