Știri muzicale din țară Înapoi

Turneu al Corului 'Madrigal' în Maramureș

Publicat: luni, 22 Aprilie 2024 , ora 0.00

În această perioadă, Corul Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin și Programul Național Cantus Mundi derulează o serie de manifestări artistice în județul Maramureș.

Turneul se desfășoară la Baia Mare și Sighetu Marmației și include Spectacolul Extraordinar Săptămâna Patimilor, evenimente expoziționale, lansare de carte și Atelierul Cantus Mundi prin care se promovează muzica corală și educația muzicală în rândul copiilor, tinerilor și a profesioniștilor din educație.

În cadrul acestui proiect, este programat luni, 22 aprilie 2024, concertul Madrigal for Babies. Bazat pe studii aprofundate cu privire la efectul muzicii asupra copiilor între 0 și 12 luni, precum și asupra femeilor însărcinate, concertul oferă părinților și viitoarelor mame ocazia unică să cânte alături de Corul Madrigal dirijat de Cezar Verlan melodii cu efecte benefice asupra celor mici, care stimulează limbajul, abilitățile de ascultare și memorie, captează atenția bebelușului, îl invită la joacă sau îl liniștesc și îl pregătesc pentru somn. Concertul are loc de la ora 12.00, la Centrul Cultural Pastoral Sf. Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației.

Turneul Corului Madrigal din Maramureș se va încheia în 28 aprilie. Accesul publicului la evenimente este gratuit.

Larisa Clempuș