ACUM:
13.00
CD Review

Urmează: 15.00 Calendar muzical Compozitori și interpreți - de care ne amintim cu drag.
Apoi: 16.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Înapoi la: Emisiuni

Note din filme cu Radu Mihalache

Muzica filmului 'Gladiatorul' de Hans Zimmer
Duminică, 10 Iunie 2018 , ora 17.30
Muzica lui Michel Legrand
Duminică, 3 Iunie 2018 , ora 17.30

‘Muzica și sunetul reprezintă 50% din toată experiența cinematografică’. Asta spunea George Lucas, creatorul unora dintre cele mai cunoscute și celebrate francize: Războiul Stelelor și Indiana Jones. Acestea două ar părea cu adevărat golașe fără universul sonor imaginat de John Williams.

Fie că o observăm sau nu, aceasta reușește să ne aducă la marginea scaunului, într-un moment tensionat, să ne facă să visăm și să gustăm mult mai bine povestea, alături de personaje. În cadrul emisiunii ‘Note din filme’ vom explora această lume a creației și muzicienii din spatele lor. Fie că avem de-a face cu ‘clasici’, precum Korngold, Rosza sau Hermann, giganții anilor ‘70-’80, ca Williams, Goldsmith sau Ennio Morricone, sau cei din zilele noastre, vom încerca să descoperim aceată muzică intrigantă, colorată și mereu în schimbare.

Vom avea ediții dedicate unui compozitor, vom avea ediții dedicate unui film, vor fi și interviuri cu nume mari din domeniu, din vreme în vreme și ceva concursuri și premii, constând în bilete la cinematografele partenere.

Așa că stați alături pe Radio România Muzical, în fiecare duminică, de la ora 17.30, pentru emisiunea ‘Note din Filme’.

Radu Mihalache