Acum: 7.00
Musica viva • Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.50
Promo • Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

 

Apoi: 9.55
Info buletin muzical • Știrile muzicale ale zilei.

 


Note din filme cu Radu Mihalache

Arhiva : 2018 | 2017 |

Charlie Chaplin și muzica
Duminică, 18 Februarie 2018 , ora 17.30

Maurice Jarre - muzica filmului 'Lawrence al Arabiei'
Duminică, 11 Februarie 2018 , ora 17.30

 

‘Muzica și sunetul reprezintă 50% din toată experiența cinematografică’. Asta spunea George Lucas, creatorul unora dintre cele mai cunoscute și celebrate francize: Războiul Stelelor și Indiana Jones. Acestea două ar părea cu adevărat golașe fără universul sonor imaginat de John Williams.

Fie că o observăm sau nu, aceasta reușește să ne aducă la marginea scaunului, într-un moment tensionat, să ne facă să visăm și să gustăm mult mai bine povestea, alături de personaje. În cadrul emisiunii ‘Note din filme’ vom explora această lume a creației și muzicienii din spatele lor. Fie că avem de-a face cu ‘clasici’, precum Korngold, Rosza sau Hermann, giganții anilor ‘70-’80, ca Williams, Goldsmith sau Ennio Morricone, sau cei din zilele noastre, vom încerca să descoperim aceată muzică intrigantă, colorată și mereu în schimbare.

Vom avea ediții dedicate unui compozitor, vom avea ediții dedicate unui film, vor fi și interviuri cu nume mari din domeniu, din vreme în vreme și ceva concursuri și premii, constând în bilete la cinematografele partenere.

Așa că stați alături pe Radio România Muzical, în fiecare duminică, de la ora 17.30, pentru emisiunea ‘Note din Filme’.

Radu Mihalache