Acum: 10.00
Arpeggio3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55
Promo • Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

 

Apoi: 12.59
Promo RRM • Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

 


Note din filme cu Radu Mihalache

Arhiva : 2017 |

Muzica filmelor 'Frumoasa și Bestia' (1991 și 2017)
Duminică, 10 Decembrie 2017 , ora 17.30

Ennio Morricone - Muzica filmului 'Cinema Paradiso'
Duminică, 3 Decembrie 2017 , ora 17.30

 

‘Muzica și sunetul reprezintă 50% din toată experiența cinematografică’. Asta spunea George Lucas, creatorul unora dintre cele mai cunoscute și celebrate francize: Războiul Stelelor și Indiana Jones. Acestea două ar părea cu adevărat golașe fără universul sonor imaginat de John Williams.

Fie că o observăm sau nu, aceasta reușește să ne aducă la marginea scaunului, într-un moment tensionat, să ne facă să visăm și să gustăm mult mai bine povestea, alături de personaje. În cadrul emisiunii ‘Note din filme’ vom explora această lume a creației și muzicienii din spatele lor. Fie că avem de-a face cu ‘clasici’, precum Korngold, Rosza sau Hermann, giganții anilor ‘70-’80, ca Williams, Goldsmith sau Ennio Morricone, sau cei din zilele noastre, vom încerca să descoperim aceată muzică intrigantă, colorată și mereu în schimbare.

Vom avea ediții dedicate unui compozitor, vom avea ediții dedicate unui film, vor fi și interviuri cu nume mari din domeniu, din vreme în vreme și ceva concursuri și premii, constând în bilete la cinematografele partenere.

Așa că stați alături pe Radio România Muzical, în fiecare duminică, de la ora 17.30, pentru emisiunea ‘Note din Filme’.

Radu Mihalache