ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Arpeggio (R) Beethoven & more pentru două ore.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Povestile de succes ale muzicii Înapoi la: Emisiuni

Dialog cu violistul Vlad Bogdanas (Cvartetul "Danel")

Bookmark and Share
Publicat: Duminică, 28 Februarie 2010 , ora 10.30

În ultima zi a lunii februarie vă vom face cunoscute câteva file dintr-o poveste, primele file dintr-o poveste, și asta pentru că invitatul ediției de astăzi este un muzician tânăr, la început de carieră, dar care a înregistrat deja primele succese.


În edițiile anterioare, Ștefan Costache a stat de vorbă cu violonistul Constantin Bogdănaș, muzician consacrat de o impresionantă activitate camerală ca membru al Cvartetului "Enescu", formație stabilită de peste trei decenii la Paris. Cunoscând parcursul artistic al maestrului Constantin Bogdănaș, probabil că nimeni nu s-a mirat să afle că fiul său, Vlad Bogdănaș este tot muzician; ba chiar, interpret tot la un instrument cu coarde – viola și că, drumul pe care a pornit este similar cu cel al tatălui său. Vlad Bogdănaș face parte dintr-un ansamblu foarte apreciat, din Cvartetul belgian "Danel", al cărui nume l-ați auzit probabil mai întâi în știrile difuzate la Radio România Muzical, iar anul trecut, l-ați putut și asculta în cadrul Festivalului "Enescu".


Din discuția pe care am purtat-o cu Vlad Bogdănaș am încercat să aflăm dacă se simte legat afectiv de România, care au fost etapele formării sale și muzicienii care au contribuit la evoluția sa, precum și motivele deciziei de a se specializa în interpretarea muzicii camerale, ca membru al Cvartet "Danel".

Monica Isacescu