ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Arpeggio (R) Beethoven & more pentru două ore.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Povestile de succes ale muzicii Înapoi la: Emisiuni

Dialog cu violonista Sarah Chang (II)

Bookmark and Share
Publicat: Duminică, 31 Ianuarie 2010 , ora 10.30

În general, foștii copii minune sunt priviți cu o anumită reticență, datorată numeroaselor cazuri în care aceștia nu au confirmat peste ani, iar efortul uriaș depus în copilărie, a dus la deznodăminte tragice pentru micii artiști. Adeseori, la maturitate, copiii minune s-au transformat într-o umbră a gloriei timpurii sau au pierit cu totul din memoria publică. Din fericire, nu acesta este cazul violonistei americane de origine coreeană Sarah Chang, care continuă să-și uimească publicul și după ce a depășit cu mult granița copilăriei.


Nici acum, la cei aproape 30 de ani de viață, artista nu a scăpat de anumite comentarii malițioase. Imaginea impecabilă a violonistei, la care lucrează o întreagă echipă de profesioniști, a fost pusă în discuție și considerată un paravan al unei calități interpretative de un nivel mai redus. În opinia noastră, nimic mai neadevărat.


Sarah Chang și-a câștigat locul în galeria marilor violoniști ai lumii datorită talentului său neobișnuit dublat de o muncă asiduă și de o plăcere extraordinară de a cânta. Dacă veți asista la recitalul ei din 14 februarie, ce va avea loc la Ateneul Român, după ce în prealabil veți urmări emisiunea Poveștile de succes ale muzicii din 31 ianuarie, ora 10.30, și vă veți activa filtrele sensibile ale sufletului dumneavoastră, cu siguranță că veți remarca toate aceste lucruri.

Monica Isacescu