Camera albastră cu Cristian Măcelaru Înapoi la: Emisiuni

Camera albastră cu dirijorul Cristian Măcelaru

Publicat: Luni, 11 Martie 2024 , ora 18.15

Concertul pentru vioară în sol minor de Max Bruch este cel mai cântat concert, deoarece fiecare tânăr care începe să cânte la vioară, să studieze vioara, printre primele concerte pe care le interpretează, are acest concert. Este de o frumusețe unică, deoarece arată atât de mult bogăția care există în sunetul pe care o vioară îl poate crea. Este liric, e frumos, are și părți foarte ritmice, are și elemente de tehnică, care trebuie să existe în viața unui violonist pentru ca acesta să poată să aibă o carieră în muzică. De aceea, concertul a devenit atât de cântat și atât de popular.

Acest lucru, de fapt, l-a deranjat puțin pe Max Bruch, care toată viața lui a încercat să spună oamenilor că nu este singura piesă pe care el a compus-o, a compus și altele, dar toată lumea, toți muzicienii reveneau de fiecare dată la acest concert și îl întrebau: "Maestre, vă putem cânta concertul în sol minor pentru vioară?" Și el le răspundea: "Nu mai vreau să aud acest concert! L-am auzit toată viața."

Ei, totuși, este un concert extraordinar, în care de la prima notă pe care vioara o cântă pe coarda sol se aude și se deschide un univers frumos.

Sper să vă placă și dumneavoastră așa cum și eu iubesc acest concert.