ACUM:
12.00
Interpretul zilei
Marile nume din prezent și din trecut.
Urmează: 13.00 Info buletin muzical Știrile muzicale ale zilei.
Apoi: 13.05 Polifonii Universal și românesc, creație și interpretare.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Orchestra Simfonică din Wels la Academia Naționala de Muzică 'Gheorghe Dima'

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 20 Septembrie 2019 , ora 0.00
La studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca are loc un concert simfonic susținut de muzicieni austrieci: Orchestra Simfonică din Wels, sub bagheta maestrului Walter Rescheneder.
Ansamblul este compus din muzicieni, profesori și elevi eminenți ai școlii de muzică din Wels. Orchestra susține o stagiune în orașul de rezidență, în cadrul căruia figurează anual și un concert de Revelion în teatrul municipal și un concert clasic în aer liber în iunie.
De 45 de ani, conducerea orchestrei este asigurată de Prof. Walter Rescheneder. Compozitorul și dirijorul născut în 1948 la Linz a fost între anii 1979-1997 director al școlii de muzică din Wels, între 1997-2000 director muzical adjunct și între 2001 până la pensionarea sa în 2015 director muzical al Landului Austria Superioară.
În program figurează Concertul nr. 1 în Re major pentru patru viori solistice și orchestră de Antonio Vivaldi, Simfonia nr. 1 în Do major de Ludwig van Beethoven și Uvertura operetei „Cagliostri la Viena” de Johann Strauss-fiul, precum și polci sau valsuri ale aceluiași compozitor. Intrarea este liberă.
Petre Fugaciu