ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

S-a stins din viață basul Gheorghe Roșu

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 11 Octombrie 2017 , ora 8.57

Conducerea Operei Naționale Române din Cluj-Napoca a anunțat dispariția, luni, 9 octombrie 2017, a distinsului și reputatului maestru Gheorghe Roșu.

Gheorghe Roșu a fost cadru didactic la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj din anul 1971, evoluând până la funcția de decan al Facultății de artă scenică. Printre discipolii săi se numără Marius Vlad Budoiu, Marian Pop, Petru Burcă, Iulia Merca, Cosmin Sime, Zoltan Nagy.

Basul Gheorghe Roșu este cunoscut publicului datorită celor peste 89 de roluri în lucrări vocal-simfonice și de operă și celor peste 1000 de concerte și spectacole de operă în țară și străinătate – dintre care foarte multe prime audiții naționale. Gheorghe Roșu a apărut și în două filme artistice cu operele ”Paiațe” și ”Cenușăreasa” și a semnat 6 albume discografice și imprimări de studio realizate la Radio România și TVR. A fondat Fundația ”Sigismund Toduță” și Fundația ”Mozart”, a fost membru și mentor al formațiilor corale ”Cappella Transylvanica” și ”Ars Nova”.

Lui Gheorghe Roșu i-au fost acordate Premiul Uniunii Compozitorilor din România pentru promovarea muzicii românești și Medalia Meritul pentru învățământ în grad de Cavaler.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!