ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul Internațional 'Iubiți muzica românească!' începe în această săptămână la Arad

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 11 Octombrie 2017 , ora 0.00
Între 12 și 19 octombrie are loc, la Arad, Festivalul Internațional "Iubiți muzica românească!", un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Organizat în săli emblematice precum Cercul Militar, Colegiul de arte „Sabin Drăgoi” sau Sala Ferdinand a Primăriei din Arad, festivalul propune o panoramare a creației culte românești, în special a celei aparținând generațiilor post-enesciene și contemporane, cu dublul scop al promovării sale în rândul unui public cât mai larg și al familiarizării interpreților români și străini cu opusuri de referință, rar sau deloc întâlnite altfel pe afișul stagiunilor de concerte.
Structura festivalului include un colocviu de muzicologie și opt manifestări muzicale concepute ca evenimente culturale în genuri distincte: simfonic, vocal-simfonic, cameral, operă, spectacol multimedia.
Festivalul se deschide mâine, 12 octombrie, în Sala Cercului Militar din Arad cu colocviul de muzicologie având tema “Evolutia muzicii contemporane românești în context mondial” , o întâlnire cu cercetători reputați, buni cunoscători ai fenomenului. Va urma un concert simfonic dedicat Banatului de ieri și de azi, ce va fi susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad condusă de dirijorul maghiar Huba Hollokoi.
Radu Mihalache