ACUM:
13.00
Un weekend, un compozitor
4 ore cu unul dintre titanii muzicii clasice
Urmează: 16.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 16.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Celebrul sextet vocal The King's Singers concertează la Cluj-Napoca!

Bookmark and Share
Publicat: marți, 3 Octombrie 2017 , ora 0.00
Un concert extraordinar îi aduce în fața publicului de la Cluj-Napoca pe cei șase membri ai faimosului ansamblu a capella The King's Singers din Anglia - astăzi, pe scena de la Auditorium Maximum din Cluj-Napoca. Contratenorii Patrick Dunachie și Timothy Wayne-Wright, tenorul Julian Gregory, baritonii Christopher Bruerton, Christopher Gabbitas și basul Jonathan Howard vor prezenta publicului clujean un repertoriu divers, ce acoperă mai multe arii stilistice, abordat în maniera proaspătă și originală care i-a făcut celebri.
The King's Singers a luat ființă oficial la 1 mai 1968, atunci când și-a făcut debutul londonez la Queen Elizabeth Hall. Grupul avea în componență absolvenți ai studiilor corale de la King's College din Cambridge care, imediat după succesul de la Londra, au început colaborările cu instituții de prestigiu precum BBC, companii de discuri și chiar compozitori contemporani și aranjori care au contribuit la lărgirea și îmbogățirea repertoriului interpretat.
Câștigătoare a două premii Grammy, a unui Emmy și a unui loc de onoare în "The Hall of Fame" - din perspectiva revistei Grammophone, The King's Singers sunt ambasadori ai excelenței muzicale pe întreg mapamondul. Noutatea pe care a adus-o ansamblul a capella The King's Singers în anii '70 a fost includerea în repertoriu a muzicii pop, nu doar a celei clasice, o muzică neabordată până atunci de ansamblurile corale. Această trăsătură și-au păstrat-o și cultivat-o până în zilele noastre, astfel că repertoriul celor șase cântăreți include numeroase lucrări din diverse genuri, special aranjate pentru ei.
Concertul ansamblului The King's Singers începe la ora 19.00.
Ioana Marghita